Public Relations

IMG_6084[2462]

PR (publieke relaties)

PR, oftewel public relations, ‘is het beheren en verspreiden van informatie over een individu of organisatie om de publieke perceptie ervan te beïnvloeden’. Logischerwijs streeft iedere individu of organisatie naar een formidabel beheer van de publieke relaties, maar weet niet iedereen hoe deze op de meest optimale manier wordt bewerkstelligd.

Bovendien heeft men wel genoeg aan het hoofd. Een topsporter moet zich kunnen concentreren op het uitvoeren van zijn of haar taak in de wedstrijd en een bewindvoerder heeft mogelijk miljoenendeals te overwegen. Het uitbesteden van de PR kan aarzeling opleveren. Hoe weet je dat je de juiste persoon te pakken krijgt? 

image
Compententieanalyse

Wat kan ik, wat heb jij nodig en hoe sluit dat op elkaar aan?

image
Kwaliteit gaat voor

De prijs, daar komen we wel uit. Van belang is de kwaliteit.

Met enkel een goede invulling van de publieke relaties win je nog geen wedstrijden, maar zonder een goede invulling van de publieke relaties kan je ze wel verliezen. Gunfactor is van onderschatte waarde. Als jij de liefhebbers achter je hebt staan, trap je af met een 3-0 voorsprong.

Resultaat in tweevoud

De topsporter die zijn publieke relaties op de juiste manier laat onderhouden, merkt in no-time resultaat op twee vlakken. Uiteraard is daar de fanbeleving – want iedere liefhebber wil iets tastbaars van de bejubelde sporters. Des te meer fans, des te meer bereik en des te meer aandacht van potentiële partners.

Daarnaast speelt de gunfactor een rol van onderschatte waarde. In een wereld waarin alles continu duurder wordt, kan de sporter wellicht niet te allen tijde de gewenste startbedragen ophoesten. Wie in zijn of haar publieke relaties investeert, kan dat op een later moment dubbel en dwars terugkrijgen (en dat gebeurt meestal ook).

01
AANDACHT

Wie in beeld komt, grijpt de aandacht

02
Gunfactor

'Die leuke vent of meid verdient een kans'

Uiteraard is er een fijne balans tussen aandacht en opdringerigheid, en kan een gunfactor enkel worden verdiend. Het is aan de PR-manager om voor stabiliteit te zorgen, zodat de cliënt op de best denkbare manier profiteert van deze hefboom.

Branding en website's die wél werken?