Project Information
Clients:
Bent Viscaal
Category
Autocoureur
Date:

Voor zijn grote transfer richting de Formule 2, het voorportaal van de Formule 1, was Bent Viscaal op zoek naar iemand die hem kon bijstaan. Autoraceliefhebbend Nederland kende zijn naam wel, maar daar hield het eigenlijk ook wel bij op.

In 2021 hebben Bent en ik die naamsbekendheid in rap tempo opgevijzeld. Stapsgewijs pakten we verschillende componenten van het totaalplaatje aan – we hebben persberichten geïntroduceerd, zijn sociale kanalen werden onder handen genomen en een team van professionals werd opgesteld. In no-time vond Bent zijn eigen naam terug bij vrijwel alle landelijke media, stond hij in de dagbladen vermeld en kon hij ook regionaal op exponentieel veel aandacht rekenen.

Toen Bent in 2022 het eenzitterracen inruilde voor een loopbaan in de sportwagens, ben ik hem gevolgd. Samen hebben we een jaar lang heel Europa afgereisd – Bent als coureur, ik als zijn manusje-van-alles. Het leverde mij onderhandelingen met teambazen op, omtrent mogelijkheden om Bent in te zetten, een positie waarin ik verantwoordelijk werd over vrijwel alle organisatorische randzaken en bovenal vriendschap.

Doordat Bent openheid van zaken op één heeft staan en ik hem het vertrouwen kan geven, wordt er onderling veel gedeeld. Dit stelt mij in staat om beslissingen te nemen die naadloos aansluiten bij de wensen van Bent.