Schrijven

image00002

Schrijven

Hoe komt een sportliefhebber, wiens kans om aan de topsport deel te nemen reeds aan zijn neus voorbij is gegaan, alsnog in de sportwereld terecht? Deze vraag hield mij bezig toen ik een jaar of twintig oud was.

Ik wist dat ik kon schrijven – tegenwoordig kan vrijwel iedereen een pen vasthouden en wat inkt op het papier drukken, of het toetsenbord op een bepaalde manier gebruiken zodat er een samenhangend verhaal uit voortkomt. Maar of ik écht kon schrijven, schrijven zodat de lezer geboeid raakt en de volgende keer terugkomt, dat wist ik niet.

De opleiding Journalistiek moest een duw in de rug geven, maar ondanks zeer begaafde docenten was het voornamelijk de praktijkwereld die mij razendsnel lessen leerde. Op mijn 21ste verdiende ik mijn eerste schrijfklus, door als redacteur van verschillende autoraceklassen voor de grootste autosportwebsite van Nederland te fungeren.

Bureauredactie groeide uit tot verslaggeving en vanuit de verslaggeving vond ik mijn weg naar het ondernemerschap. De liefde voor het schrijven is echter nooit verdwenen. Meerdere keren per week produceer ik columns, longreads en interviews over een zeer diverse variëteit van onderwerpen.

image
Interactie

Door het publiek te kietelen, wordt interactie in gang gezet.

image
Snelheid

Dankzij het schrijftempo is de leveringssnelheid bijzonder hoog.

Branding en website's die wél werken?