Over mij

image
een echte liefhebber

Passie voor sport

Als klein menneke kon ik niet wachten tot de volgende sportwedstrijd op televisie kwam en als een iets groter menneke kan ik niet wachten tot ik bij het volgende sportevenement aanwezig ben.

Persoonlijk verhaal

Ik werd als Ewoud René Oudman geboren op 2 december 1993 in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen, en heb de eerste achttien jaren van mijn leven in een piepklein Drents dorpje gewoond. In huize Oudman stond maar één ding centraal, en dat was autosport. De eerste Formule 1-wedstrijd die ik me goed kan heugen was de seizoensfinale van 1998, sindsdien heb ik vrijwel geen enkele race meer gemist.

Naast de Formule 1 bleken de Formule 2 en de Formule 3 ook erg interessant, net zoals de Europese- en wereldkampioenschappen sportwagenracen, de Amerikaanse IndyCar Series en destijds nog het CART, de Dakar Rally en ga zo maar door. Op een gegeven moment besteedde ik ongeveer elke vrije seconde in het weekend aan het kijken van autoraces. Oh ja, daarnaast verschenen ook de wedstrijden van Chelsea ook op de beeldbuis en werd er afgestemd op de grote tennistoernooien, wielerrondes en schaatsevenementen.

School vond ik vooral irritant. Vanwege een ietwat ongebruikelijke IQ-score dacht menigeen in ons Drentse dorpje dat ik dagelijks tot laat in de boeken hing, maar niets was minder waar. Tot en met VWO-3 heb ik niets voor school gedaan, puur omdat het me geen fluit interesseerde. Des te meer aandacht kon ik opbrengen voor zaken die ik wél leuk vond. Je kan me nog altijd wakker maken voor een spannende autorace of een documentaire over vroegere sportgebeurtenissen, en iedere opdracht waar mijn hart een sprongetje van maakt werd tot in detail uitgevoerd. 

Rond mijn twintigste begreep ik dat je ook succesvol kan worden door van de gebaande paden af te wijken.  Ik besloot de opleiding Journalistiek te volgen, omdat ik een opening in de topsportwereld zocht en die boot voor mijzelf als beoefenaar reeds was vertrokken. In no-time (zeven maanden na het starten van de opleiding) kon ik terecht bij het gerenommeerde GPUpdate.net, destijds het grootste autosportplatform van Nederland, met ruim anderhalf miljoen unieke bezoekers per maand.

Bij GPUpdate.net kreeg ik alle ruimte om door te groeien, waardoor ik na tweeënhalf jaar dienstverband de titel ‘lead editor’ kreeg aangemeten en als verslaggever naar verschillende internationale autosportevenementen vloog. Zo was ik op mijn 23ste al een Formule 1-verslaggever, terwijl ik eigenlijk nog moest ontdekken hoe dat unieke, op zichzelf staande wereldje in elkaar stak.

Ziekte stak een spaak in het wiel. In 2019 en 2020 heb ik meer op bed gelegen dan mijn energieke zelf lief is. Het bleek een chronische variant van de ziekte van Lyme, met de huidige mogelijkheden in Nederland amper behandelbaar. Met de juiste steun heb ik het echter voor elkaar gekregen om de bacterie te verjagen. Op 1 maart 2022, een jaar nadat ik mijn eigen bedrijf bij de Kamer van Koophandel had ingeschreven, werd ik volledig genezen verklaard.

Na die bijzondere periode is mijn kijk op het leven dusdanig veranderd dat ik alles wat ik doe, toets aan mijn intrinsieke motivatie. Ik heb geleerd dat energie alles is. Als dat goed zit, kan je tot hoge hoogten reiken.

ALLROUND

Voorbeelden uit het werkveld

Services

Job van Uitert

In de zomer van 2022 kreeg ik een appje...
Case Details

Bent Viscaal

Voor zijn grote transfer richting de Formule 2, het...
Case Details

Rinus VeeKay

Tijdens de Jumbo Racedagen op het Circuit Zandvoort van...
Case Details
Waarom kies je René?

BREED NETWERK

OPLOSSINGSGERICHT VERTROUWD

Nationale, continentale en internationale connecties - er zit altijd iemand tussen die jou een handje kan helpen.
Geen probleem zo lastig of er is wel een oplossing voor. Zolang we het einddoel voor ogen houden, kunnen we alles oplossen.
Alles wat wij onder vier ogen bespreken, blijft ook tussen ons.